10 handige tips om je badkamer optisch groter te laten lijken

16 juli 2024

Heb je een nieuwbouwhuis gekocht waarvan de badkamer casco wordt opgeleverd en is de ruimte hiervan beperkt? Met de juiste keuzes in tegels, sanitair en inrichting kun je de badkamer optisch groter laten lijken. Ontdek in dit artikel 10 handige tips.

Tips voor een optisch ruimere badkamer:

1. Maak gebruik van lichte kleuren: kies voor lichte kleuren voor de verf, de wandtegels en de badkamermeubels. Lichte kleuren reflecteren meer licht, wat zorgt voor een ruimtelijker gevoel.
2. Beperk kleurgebruik: wil je toch graag een kleur toevoegen aan je badkamer? Beperk je dan tot één basiskleur om een rustige en ruimtelijke uitstraling te behouden.
3. Grote tegels: grote tegels op de wanden en vloeren ogen rustiger.
4. Lichte tegels voor de vloer: gebruik bij voorkeur ook lichte tegels op de vloer.
5. Naadloze aansluiting: laat de wandtegels naadloos aansluiten op de vloer en het plafond. Zo zijn er geen afwerkranden of plinten nodig.
6. Kleine wastafel/‘slanke' kraan: een kleine wastafel met een ‘slanke' kraan helpen om ruimte te besparen in je badkamer.
7. Dichte kastjes: kies voor dichte kastjes als opbergruimte. Dit houdt de badkamer opgeruimd, rustiger en ruimtelijker.
8. Douchewand van glas: een glazen douchewand in plaats van een muurtje of douchegordijn houdt de ruimte open en licht.
9. Hang een grote spiegel op: een grote spiegel weerkaatst licht en geeft diepte aan de ruimte. Hierdoor lijkt de badkamer groter.
10. Voldoende verlichting: zorg voor voldoende verlichting in de badkamer. Een goed verlichte ruimte oogt groter en frisser.

Met deze tips maak je optimaal gebruik van de ruimte in jouw nieuwe badkamer en creëer je een frisse, ruime uitstraling, zelfs wanneer de ruimte beperkt is. Succes!